Hej
och välkomna
till Roxitherapy,
den digitala tysk-svenska
psykologmottagningen 

av Isabel Wienberg
VIDEOBEHANDLUNG & EMAILKONTAKTY 

DIGITAL PSYKOLOGMOTTAGNING

Hos oss kan du få anpassad behandling just efter dina behov.
Isabel är legitimerad psykolog och erbjuder behandling även via videolänk samt meddelandeterapi.
Det enda kravet är, för att kunna använda sig av vår videotjänst, att du är minst 16 år gammal eller att föräldrarna ger sitt medgivande. 

På vår hemsida kan ni läsa mer om oss, våra tjänster och boka tid. Alla frågor och funderingar är välkomna.

På filmen till vänster kan du få mer information.

Vi finns här för dig!

FÖRDELAR MED
DIGITAL BEHANDLING

OBEROENDE

Genom digital behandling är du oberoende av vart du bor eller befinner dig.
FLEXIBILITET

Tider kan bokas flexibelt och därför finns ingen väntetid.
.
TIDS-BESPARANDE

Det kan vara svårt att få ihop livspusslet. Vägen till mottagningen och planeringen av livet runtom sin bokade tid faller bort. På det här viset har du mer tid för dig själv.
.
.
.

PATIENTEN
LOGIN

Du får tillgång till din personliga Login. Här hittar du bland annat information, övningar och utmaningar.

SÄKER TEKNIK

Vi änvänder oss av modern och säker teknik. Våra samtal är sekretessbelagda och det gäller  tystnadsplikten.

 

PROFESSIONELLT

Vi sträver efter att hålla oss till den aktuella forskningen.
Vi erbjuder KBT-behandling.
Framförallt ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och betydelsen av en trygg allians mellan psykologen och patient har haft ett stort inflytande på mitt behandlingssät.

VÅRA TJÄNSTER

Mensch bei Online Praxis Sitzung via Video

MEDDELANDETERAPI

Det innebär att vi skriver meddelanden till varandra via text. På samma sätt som om du skulle skriva via e-mail eller chatta. Det ger dig mycket frihet, du kan skriva när du vill och var du än befinner dig samtidigt som det är en lägre tröskel för att öppna upp sig.

VIDEOSAMTAL

Vi träffas på vår mottagning så som du är van vid hos psykolog eller läkare till en bokad tid. Enda skillnanden: vi har ett virtuellt mottagningsrum och ses via video.

Wir treffen uns so wie du es vom Arzt oder Therapeuten gewohnt bist zu einem festen Termin in unseren Praxisräumen.  Der einzige Unterschied: die Praxisräume sind virtuell und wir sehen uns über Video.

Är jag rätt hos dig?

Vår behandling riktar sig till vuxna med lindrig till måttlig psykisk ohälsa, men även barn och ungdomar är välkomna. Det kanske är så att du haft kontakt med vårdcentralen eller företagshälsan men längtar efter "mer". Kanske har du genomgått en neuropsykiatrisk utredning, behöver fortsatt individuellt stöd och samtal, eller i behov av föräldrarstöd.

Genom behandling via nätet är du oberoende av vart du bor eller befinner dig. Du sparar tid, behöver inte organisera körning, kan ta med psykologen på semester/sommarstuga eller om du flyttar.

Mina patienter söker vård på grund av olika anledningar. Ofta handlar det om ångest, nedstämdhet, relationsbekymmer och utmattning. Utöver det har många en önskan om flerspråkighet och en förståelse för olika kulturer. Med mig kan du prata svenska, tyska och engelska... eller blanda dessa språk.

Behandling via nätet visar lika bra effekt som behandling på fysisk plats. 

Ich bin klinische Psychologin (Master of Science) mit zusätzlicher Behandlungszulassung in Schweden (legitimerad psykolog) und Norwegen (autorisasjon som psykolog) sowie Heilpraktikerin für Psychotherapie nach dem Heilpraktikergesetz mit staatlicher Heilerlaubnis.

OM MIG

Jag är legitimerad psykolog i Sverige och har autorisasjon som psykolog (i Norge) samt är utbildad i hundassisterad psykoterapi.

Jag har arbetat flera år i såväl Sverige som Tyskland, med både KBT-behandling och forskning för depression, utbrändhet, ångest och stress. Jag har också arbetat och forskat inom Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP), främst inom området neuropsykiatri, med både utredning och behandling. Därför tar jag mig även gärna an föräldrastödssamtal.

Framförallt ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och betydelsen av en trygg allians mellan psykolog och patient har haft ett stort inflytande på mitt behandlingssätt.

Jag har en enorm önskan om att psykologisk behandling ska vara lättillgänglig. Det ska vara snabbt och enkelt att få stöd och insatser, därför brinner jag för onlinebehandling.

Behandling via nätet visar lika bra effekt som behandling på fysisk plats. 


Lite kort om mina arbetslivserfarenheter och utbildningar:

Chefpsykolog hos den tysk-svenska psykologmottagningen - Roxitherapy

Legitimerad psykolog och Specialiseringstjänstgörande psykolog inom neuropsykologi (STP) på Barn- och ungdomspsykiatri Hisingen vid Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus

Praktisk tjänstgöring för psykologer (PTP) på enheten för Barnneuropsykiatri vid Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus (BNK) och Universitätsmedizin Göttingen

Forskning hos Sahlgrenska Universitetssjukhus (Gillberg Neuropsychiatry Center), Universität Hildesheim und Universität Bremen

Kongress med fokus på depression och utbrändhet

Utbildning inom FACT, MI, ESSENCE, DISCO, ADOS, rehabilitering och hundassisterad psykoterapi

Mer om mig: jag brinner för att skydda och bevara de fria geparderna i Sydafrika och Anatolien Shepherd Dog Programm, draghundsport, Search and Rescue och Yoga.

Min filosofi

Alla har rätt till psykologiskt stöd, psykologisk behandling ska vara lättillgänglig, det ska vara snabbt och enkelt att få stöd och insatser. 

HONORAR IN SEK

Erstgespräch Honorar

NYBESÖK

 600 
30 Minuter

På nybesöket lär vi känna varandra, pratar om varför du söker vård och din livssituation. Vi pratar även om dina mål och önskemål.

Jag informerar dig om mina tjänster.
På slutet kommer vi gemensamt överens om hur vi ska fortsätta (behandlingslängd, hur ofta vi ska ses, o.s.v.).


Varför behövs det ett nybesök?

För det första är det viktigt att du känner dig trygg hos mig. Personkemin är viktig för våra framsteg. För det andra behöver jag avgöra om behandling via videolänk är det rätta för dig.
Utöver det kan problem ibland till och med redan lösas efter ett samtal.

EINZELGESRPÄCH Honorar

ÅTERBESÖK

1100
50 Minuter

I behandlingen fokuserar vi på dina problem, önskemål och din livssituation.

Vi kommer överens om konkreta mål och en individuell behandlingsplan.
Mellan våra samtal arbetar vi med olika hemuppgifter för att få bästa möjlig effekt.
Du har även möjlighet att få tillgång till vårt Login för patienter. Där hittar du övningar, information och utmaningar.


Hur ofta träffas vi?
Det bestämmer vi tillsammas. Det beror på din livssituation och din frågeställning.
I början rekomenderas det veckovisa möten, därefter varannan vecka. På slutet träffas vi med större mellanrum för att upprätthålla ditt välmående långsiktigt. 

EMAIL MINI Honorar

MEDELANDETERAPI LITEN

1500
2-3 Meddelanden

Om du har en kort fråga eller vill testa hur det känns att ha kontakt med en psykolog rekommenderas det Meddelandeterapi Liten. Även vid känsligare frågor eller tabubelagda problem där du har en önskan om att vara anonym är detta rätt behandlingstjänst.

Du beskriver för mig vad som belastar dig. Efter några följdfrågor från mig får du konkret stöd. Det kan vara små övningar, långvariga metoder eller rekommendationer.

Meddelandeterapi Liten finns tillänglig måndag till fredag. Du får ett svar inom 2 arbetsdagar. Paketet Liten är 2 veckor giltigt. 

EMAIL MAXI Honorar

MEDELANDETERAPI STOR

6600
10 Meddelanden

Du behöver en intensiv behandling men har en önskan om att vara anonym, har ont om tid eller har ett känsligt problem? Då är Meddelandeterapi Stor rätt för dig.

Du beskriver för mig vad du besväras av, efter några följdfrågor kommer vi överens om små och stora mål samt önskemål. Det arbetar vi därefter intensivt med. För att få bäst stöd, får du tillgång till vårt Login för patienter. Där hittar du övningar, information och utmaningar.

Meddelandeterapi Stor finns tillgängligt måndag till fredag. Du får ett svar inom 2 arbetsdagar. Paketet Stor är 10 veckor giltigt.

Vilka fördelar har en privat behandling?

Hög individuell behandling just efter dina behov
Flexibel tidsbokning
Nästan ingen väntetid
Inga byråkratiska besvär
Anonymitet hos t.ex. försäkringen, arbetsgivaren, på så sätt undviker du negativa konsekvenser och påföljder (främst i Tyskland)

Behöver du hjälp? Vi finns här för dig!
BOKA TID
Ihr Name bleibt geschützt.
Wir benutzen diese eMail-Adresse nur im Rahmen unserer Praxis.
Mobil oder Festnetz.

VI SAMARBETAR MED OLIKA FÖRETAG OCH VÅRDENHETER

SAMARBETSPARTNER

Samarbeten med vårdenheter och företag är en viktigt del av Roxitherapy, den tysk-svenska psykologmottagningen. Att upprätthålla psykisk hälsa och få tillgång till nya behandlingsmetoder vill vi erbjuda så många som möjligt.

Alla våra samarbetspartner kan inte nämnas på grund av sekretess.
Tack för din förståelse.

Är du interesserad av ett samarbete? Hör gärna av dig!

MOTTAGNING

Roxitherapy -
den tysk-svenska psykologmottagningen

SKRIV TILL OSS

psykolog@roxitherapy.com

RING OSS

+ 46(0)79 340 67 54

Kontakta din läkare omedelbart i händelse av psykisk kris eller nödsituationer eller ring 112.

Roxitherapy är inte lämplig för akut psykisk kris eller akuta situationer.